Iranul ar fi fost responsabil pentru explozia care a lovit un vas de marfă israelian

Explozia care a lovit o navă de marfă israeliană ar fi fost cauzată de o rachetă lansată de pe o navă iraniană, a raportat Channel 12, citând înalți oficial.

”Helios Ray”, un vas deținut de omul de afaceri israelian Rami Ungar, “a fost victima unei explozii în Golful Oman”, a spus anterior Dryad Global, o companie specializată în securitatea maritimă.
Transportând vehicule, nava călătorea între Dammam, un oraș portuar din estul Arabiei Saudite și Singapore, în momentul exploziei, la nord-vest de Omanu, a spus compania.
Dryad Global a sugerat imediat că Iranul ar putea fi responsabil pentru explozie, incidentul având loc pe fondul tensiunilor sporite dintre Israel și Republica Islamică.
Explozia a făcut „două găuri de aproximativ un metru și jumătate în diametru”, a confirmat, la rândul său, canalului public Kan.
În ceea ce-l privește, Ungar nu știa dacă explozia a fost cauzată „de un tir de rachetă sau de mine atașate de vapor”.
“Autoritățile israeliene vor investiga cu mine”, a declarat el pentru site-ul de știri Ynet, îndoindu-se de probabilitatea ca atacul să fi vizat în mod deliberat o navă deținută de Israel.
„Nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată”, a subliniat el. Potrivit armatorului, această explozie ar putea fi legată de atacurile anterioare împotriva navelor din regiune.
„Cred că aceasta face parte din jocul dintre Iran și Statele Unite, motiv pentru care lovesc nave occidentale”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: