marți, octombrie 3, 2023
ISRAELLUMEA DE AZI

Israel: Ministrul Apărării nu va aproba prelungirea închiderii aeroportului Ben Gurion

Ministrul israelian al Apărării, Benny Ganz, a declarat sâmbătă că nu va aproba prelungirea închiderii aeroportului Ben-Gurion, care a fost închis de la sfârșitul lunii ianuarie.

Benny Gantz va cere ca un reprezentant al Departamentului Justiției să fie inclus în deliberările comitetului care aprobă permisele de zbor pentru pasageri și ca, criteriile după care sunt eliberate, să fie divulgate în mod transparent cetățenilor.
Ministrul Apărării cere ca toți israelienii blocați în străinătate să fie repatriați pentru a-și putea exercita dreptul de vot pe 23 martie.
Deocamdată, doar câteva zboruri de urgența și repatriere sunt organizate între Israel și mai multe țări, dar mulți cetățeni israelieni sunt blocați în străinătate de câteva săptămâni și sute de oameni nu pot ajunge în Israel la patul rudelor bolnave, la înmormântări sau nunți.
Ganz a declarat că Ministerul Apărării a ajutat la înăsprirea controalelor la Ben Gurion la sosirea pasagerilor în conformitate cu liniile directoare ale Ministerului Sănătății și, prin urmare, nu estet nicio problemă pentru revenirea tuturor israelienilor în
„Un an întreg de când primul pacient a sosit în Israel din Italia. Un an întreg și închiderea aeroportului Ben Gurion continuă. Încă nu există controale adecvate, încă nu există o carantină adecvată, încă nu există un management adecvat și zborurile ultra-ortodoxe continuă”, a scris Yair Lapid pe Twitter sâmbătă seara. Israelienii care se întorc din străinătate sunt sub rezerva a 14 zile de carantină la hoteluri coronavirus și teste de verificare.
Guvernul a votat închiderea aeroportului Ben Gurion până la 6 martie, pentru a împiedica intrarea de noi variante Corona pe teritoriul israelian. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: