Tel Aviv: Mii de persoane au sărbătorit Purimul fără măști și fără respectarea distanței sociale

Sâmbătă, la Tel Aviv și în Yafo, câteva mii de israelieni au participat la petreceri de stradă cu ocazia Purimului, marea majoritate fără măști și fără menținerea distanței sociale.

Au fost observate mari adunări în piața (șuk) Hapishpishim din Yafo și pe străzile din jur, precum și în portul Tel Aviv.
În plus, pe tot parcursul zilei de vineri, mulți oameni s-au adunat deghizați în Piața Dizengoff, Piața Habima și în Kerem Hatemanim pentru a dansa și a se bucura de o atmosferă festivă, în pofida contextului sanitar, încă îngrijorător.
“Ne pare rău pentru adunările care reflectă o nerespectare a dispozițiilor. Cu toate acestea, răspunderea pentru dispersarea acestora revine poliției”, a răspuns municipalitatea din Tel Aviv.
Oficialii din domeniul sănătății se tem de revenirea epidemiei după weekendul de Purim, care a generat numeroase încălcări ale regulilor de sănătate.
Ministrul Sănătății a avertizat că o creștere semnificativă a infecțiilor în zilele următoare ar însemna o revenire la blocarea generală pentru sărbătoarea Pesahului (Paștele evreiesc), peste o lună. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: