Atacuri israeliene în regiunea Damasc din Siria au fost raportate duminică seara de televiziunea de stat.

Se spune că Israelul a vizat ținte iraniene ca răspuns la explozia care a lovit o navă israeliană în Golful Oman. „Apărările noastre aeriene au interceptat rachete inamice peste Damasc”, a raportat agenția de știri Sana.
„În această seară, la 22:16, inamicul israelian a efectuat un atac aerian din Golanul sirian ocupat împotriva unor ținte din regiunea Damasc”, a spus agenția, citând o sursă militară.
„Apărarea noastră aeriană a ripostat la aceste rachete și a doborât cele mai multe dintre ele „, a adăugat sursa.
Nu au fost raportate imediat victime.
Reamintim că ”MV Helios Ray”, o navă israeliană care transporta vehicule, se afla pe ruta dintre Dammam, un oraș portuar din estul Arabiei Saudite și Singapore, în momentul exploziei din nord-vestul Omanului, joi, potrivit Dryad Global, o companie specializată în securitatea maritimă.
„Locația vasului, relativ aproape de Iran la acea vreme, poate sugera că este vorba de iranieni, dar este ceva care trebuie verificat în continuare”, a spus ministrul israelian al Apărării.
Vasul a ajuns duminică în Dubai pentru examinări. Accesul la ambarcațiunea albă și albastră nu a fost posibil în acest port al Emiratelor Arabe Unite, un stat din Golf care a încheiat în 2020 cu Israel un acord de normalizare a relațiilor dintre cele două țări, acord denunțat de vecinul iranian.
În plus, ziarul ultraconservator iranian ”Kayhan” a declarat duminică că explozia a fost probabil opera „axei rezistenței”, formată de Iran și aliații săi apropiați. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s