Tel Aviv: A sosit primul ambasador al Emiratelor Arabe Unite în Israel

Muhammad al-Mahmoud al-Hajah, diplomat de rang înalt, primul ambasador al Emiratelor Arabe Unite (EAU) în Israel, a sosit pe aeroportul Ben Gurion în această dimineață (luni) cu un zbor privat.

În cursul zilei, este așteptat să se întâlnească cu ministrul israelian de Externe Gabi Ashkenazi și să-și prezinte scrisoarea de acreditare președintelui Ruby Rivlin, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Casa Președintelui din Ierusalim.
Numirea lui Al-Hajah vine după ce luna trecută cabinetul EAU a aprobat înființarea ambasadei emiratului la Tel Aviv.
Faptul că Emiratele au ales să numească un diplomat de rang înalt care a servit ca șef de cabinet al ministrului de Externe din 2010, poate atesta importanța pe care o acordă relațiilor cu Israelul – și contactele cu liderii israelieni și cu poporul israelian. Știrea despre învestirea lui Al-Hajah în calitate de ambasador în Israel a fost prezentată ca prim titlu de agenției de știri oficială din Emiratele Arabe Unite, un alt indiciu al importanței relațiilor EAU cu Israelul.
În timpul inaugurării sale, liderul Dubaiului, al-Maktoum, l-a salutat pe noul ambasador și i-a urat mult succes în misiunea sa.
El l-a chemat să lucreze sincer pentru a întări prietenia și cooperarea cu Israelul și pentru a promova o cultură a păcii, a coexistenței și a toleranței între cele două țări și popoare din regiune.
La ceremonie au participat mai mulți miniștri ai cabinetului emiratului și mai mulți oficiali înalți din cadrul Ministerul Afacerilor Externe din Emiratele Arabe Unite.

Al-Hajah, 41 de ani, membru al unei familii aristocratice, este căsătorit și are patru fii.
Deține o diplomă în științe politice la Universitatea Northeastern din Boston și un masterat în managementul energiei la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena.
Se așteaptă să găsească un anumit interes pentru Tel Aviv, deoarece, conform CV-ului său de pe site-ul oficial, este un fan al motocicletelor, fotbalului, schiului nautic, alergării și ciclismului. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: