Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a criticat miercuri Curtea Penală Internațională (CPI), pentru anunțul cu privire la deschiderea unei anchete asupra unor presupuse infracțiuni israeliene în Cisiordania și Gaza.

Premierul a calificat ancheta ca fiind „însăși esența antisemitismului și a ipocriziei”.
Este vorba de „cei mai cruzi teroriști împotriva cărora luptă eroii noștri cu moralitate, teroriști care sunt criminali de război”, a spus el într-un videoclip postat pe contul său de Twitter, acuzând CPI de „părtinire”. „Un tribunal înființat pentru a preveni repetarea atrocităților comise de naziști împotriva poporului evreu – se întoarce acum împotriva statului poporului evreu și, desigur, nu spune un cuvânt împotriva Iranului sau Siriei, sau împotriva altor regimuri dictatoriale care comit adevărate crime de război”, a subliniat el.
„Tot ce mai rămâne de făcut este să luptăm pentru adevăr, în fața tuturor națiunilor, a tuturor forumurilor și vă promit că vom lupta pentru adevăr, până când această decizie revoltătoare va fi anulată”.
Anterior, procurorul general al Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda, a declarat că a deschis o anchetă cu privire la presupuse infracțiuni în Cisiordania, Gaza și Ierusalimul de Est. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s