ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Netanyahu: Hotărârea CPI este „însăși esența antisemitismului și a ipocriziei”

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a criticat miercuri Curtea Penală Internațională (CPI), pentru anunțul cu privire la deschiderea unei anchete asupra unor presupuse infracțiuni israeliene în Cisiordania și Gaza.

Premierul a calificat ancheta ca fiind „însăși esența antisemitismului și a ipocriziei”.
Este vorba de „cei mai cruzi teroriști împotriva cărora luptă eroii noștri cu moralitate, teroriști care sunt criminali de război”, a spus el într-un videoclip postat pe contul său de Twitter, acuzând CPI de „părtinire”. „Un tribunal înființat pentru a preveni repetarea atrocităților comise de naziști împotriva poporului evreu – se întoarce acum împotriva statului poporului evreu și, desigur, nu spune un cuvânt împotriva Iranului sau Siriei, sau împotriva altor regimuri dictatoriale care comit adevărate crime de război”, a subliniat el.
„Tot ce mai rămâne de făcut este să luptăm pentru adevăr, în fața tuturor națiunilor, a tuturor forumurilor și vă promit că vom lupta pentru adevăr, până când această decizie revoltătoare va fi anulată”.
Anterior, procurorul general al Curții Penale Internaționale, Fatou Bensouda, a declarat că a deschis o anchetă cu privire la presupuse infracțiuni în Cisiordania, Gaza și Ierusalimul de Est. (Anima News)

One thought on “Netanyahu: Hotărârea CPI este „însăși esența antisemitismului și a ipocriziei”

  • Sunt de acord cu domnul Premier al Israelului
    Curtea penală internațională este o instituție fascistă si antisemită care hotărât urăște tara noastra Israel

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: