Procuroarea Curții Penale Internaționale deschide o ancheta privind incidentele din Cisiordania și Gaza

Fatou Bensouda, procuroarea generală a Curții Penale Internaționale (CPI), a declarat miercuri că a deschis o anchetă pentru presupuse infracțiuni în Cisiordania și Gaza.

“Astăzi, confirm deschiderea de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale a unei anchete asupra situației din Palestina”, a declarat Fatou Bensouda într-un comunicat.
„Ancheta se va concentra asupra infracțiunilor aflate în jurisdicția Curții, presupuse a fi fost săvârșite în situația din 13 iunie 2014”.
Spre deosebire de Autoritatea Palestiniană, Israelul nu este membru al CPI cu sediul la Haga și s-a opus vehement oricărei anchete.
Însă judecătorii CPI au pregătit calea pentru o investigație a „crimelor de război”, hotărând luna trecută că instanța avea competență asupra evenimentelor din Cisiordania și Gaza.
În decembrie 2019, procuroarea Fatou Bensouda a declarat că dorește o anchetă completă după o investigație preliminară de cinci ani, solicitând în același timp CPI să stabilească dacă acoperirea sa se extinde și la Cisiordania și Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: