ISRAELLUMEA DE AZI

Procuroarea Curții Penale Internaționale deschide o ancheta privind incidentele din Cisiordania și Gaza

Fatou Bensouda, procuroarea generală a Curții Penale Internaționale (CPI), a declarat miercuri că a deschis o anchetă pentru presupuse infracțiuni în Cisiordania și Gaza.

“Astăzi, confirm deschiderea de către Biroul Procurorului Curții Penale Internaționale a unei anchete asupra situației din Palestina”, a declarat Fatou Bensouda într-un comunicat.
„Ancheta se va concentra asupra infracțiunilor aflate în jurisdicția Curții, presupuse a fi fost săvârșite în situația din 13 iunie 2014”.
Spre deosebire de Autoritatea Palestiniană, Israelul nu este membru al CPI cu sediul la Haga și s-a opus vehement oricărei anchete.
Însă judecătorii CPI au pregătit calea pentru o investigație a „crimelor de război”, hotărând luna trecută că instanța avea competență asupra evenimentelor din Cisiordania și Gaza.
În decembrie 2019, procuroarea Fatou Bensouda a declarat că dorește o anchetă completă după o investigație preliminară de cinci ani, solicitând în același timp CPI să stabilească dacă acoperirea sa se extinde și la Cisiordania și Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d