ISRAELLUMEA DE AZI

Ancheta CPI: Israelul se pregătește să protejeze sute de persoane în cazul investigațiilor

Israelul estimează că sute de cetățeni ar putea fi supuși unei anchete pentru crimer de război de către Curtea Penală Internațională și lucrează la modalitățile de protejare a acestora, a declarat ministrul israelian al Apărării.

„Nu mi-a fost niciodată teamă să trec linii inamice, voi continua să stau (drept) oriunde va fi nevoie”, a spus Benny Gantz.
La începutul lunii februarie, Curtea Penală Internațională (CPI) s-a declarat competentă să judece evenimentele din Cisiordania și Fâșia Gaza, deschizând calea către o anchetă pentru presupuse „crime de război” pe care Israel le-ar fi comis împotriva palestinienilor.
În urma acestui anunț, ministrul israelian al Apărării a trimis o scrisoare către armată numind decizia Curții Penale Internaționale drept „gravă și neautorizată”.
El a spus că decizia este „un instrument pentru dușmanii Israelului” și a promis că va proteja trupele de orice repercusiune.
Întrebat de Reuters câți israelieni, inclusiv el însuși, ar putea face obiectul anchetei CPI, Gantz a răspuns: „Cred că este vorba de câteva sute de oameni, dar avem grijă de toată lumea”.
Israelul va acorda asistență juridică tuturor israelienilor implicați și va lua măsuri pentru a-i avertiza, dacă va fi necesar, în caz de călătorie, a adăugat ministrul Apărării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: