Israelul estimează că sute de cetățeni ar putea fi supuși unei anchete pentru crimer de război de către Curtea Penală Internațională și lucrează la modalitățile de protejare a acestora, a declarat ministrul israelian al Apărării.

„Nu mi-a fost niciodată teamă să trec linii inamice, voi continua să stau (drept) oriunde va fi nevoie”, a spus Benny Gantz.
La începutul lunii februarie, Curtea Penală Internațională (CPI) s-a declarat competentă să judece evenimentele din Cisiordania și Fâșia Gaza, deschizând calea către o anchetă pentru presupuse „crime de război” pe care Israel le-ar fi comis împotriva palestinienilor.
În urma acestui anunț, ministrul israelian al Apărării a trimis o scrisoare către armată numind decizia Curții Penale Internaționale drept „gravă și neautorizată”.
El a spus că decizia este „un instrument pentru dușmanii Israelului” și a promis că va proteja trupele de orice repercusiune.
Întrebat de Reuters câți israelieni, inclusiv el însuși, ar putea face obiectul anchetei CPI, Gantz a răspuns: „Cred că este vorba de câteva sute de oameni, dar avem grijă de toată lumea”.
Israelul va acorda asistență juridică tuturor israelienilor implicați și va lua măsuri pentru a-i avertiza, dacă va fi necesar, în caz de călătorie, a adăugat ministrul Apărării. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s