ISRAEL

Coronavirus: Israelul amână vaccinarea muncitorilor palestinieni

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului pentru peste 120.000 de palestinieni care lucrează în Israel, programată să înceapă duminică, va fi amânată, potrivit presei israeliene.

Conform ”Cogat” (organismul Ministerului israelian al Apărării care supraveghează activitățile civile din Cisiordania), campania este amânată din cauza „dificultăților administrative”, care se așteaptă să fie soluționate în scurt timp.
“Campania de vaccinare a muncitorilor palestinieni a început joi cu un test pilot pe 700 de persoane cu permise de muncă în Israel”, se spune într-o declarație a ”Cogat”.
Autoritatea Palestiniană a anunțat pe 19 februarie un acord cu Israelul pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a palestinienilor care lucrează pe teritoriul israelian.
Potrivit ziarului israelian ”Haaretz”, ministrul israelian de Finanțe, Yisrael Katz, a decis vineri că campania nu va fi finanțată dintr-un buget destinat cheltuielilor legate de coronavirus.
Peste 135.000 de palestinieni din Cisiordania au fost infectați cu Covid-19, dintre care 1.534 au murit, potrivit datelor oficiale.
În Israel, 4,9 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer și 3,6 milioane ambele doze. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d