Deversarea de petrol în Mediterana: Ministru israelian acuză Iranul de „terorism ecologic”

Se crede că o navă deținută de o companie libiană care a părăsit Iranul este responsabilă pentru deversarea de petrol care s-a răspândit pe coasta mediteraneană a Israelului, a dezvăluit ministrul israelian al Mediului, Gila Gamliel (foto), care a numit incidentul „terorism ecologic”.

„După reducerea numărului de suspecți în incident, am descoperit că nu este vorba doar de o infracțiune împotriva mediului – ci de terorism împotriva mediului”, a postat ea pe contul său Twitter.
„O navă pirat aparținând unei companii libiene care a părăsit Iranul este responsabilă pentru atacul ecologic”, a spus ea.
Potrivit acesteia, nava „s-a apropiat de zona economică exclusivă a Israelului” pentru a „polua în mod deliberat”.
„Iranul desfășoară activități teroriste nu numai prin încercarea de a se dota cu arme nucleare și prin stabilirea lor lângă granițele noastre, ci și prin lansarea de atacuri ecologice”, a acuzat ministrul.
Cu toate acestea, Ministerul Apărării din Israel „nu împărtășește această concluzie”, a raportat în același timp Channel 13.
Vânturile puternice și valurile neobișnuit de mari au zguduit coasta israeliană la jumătatea lunii februarie, provocând vărsarea de tone de gudron pe plaje, de la Rosh Hanikra, în nordul din apropiere de Liban, până la Ashkelon, în sud, la granița cu Fâșia Gaza.
Echipe ale armatei, civili și membri ai ONG-urilor au cercetat coastelea țării pentru a curăța plajele. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: