Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit telefonic cu vicepreședinta SUA Kamala Harris pentru a discuta despre pandemia coronavirusului, dar și despre programul nuclear iranian, precum și despre decizia Curții Penale Internaționale (CPI) de a deschide o anchetă pentru presupuse crime de război în Cisiordania și Gaza.

Oficialul SUA a lăudat „marele succes al campaniei de vaccinare din Israel”, a declarat biroul șefului guvernului într-un comunicat, adăugând că Netanyahu și Harris au fost de acord cu privire la crearea unei echipe comune pentru consolidarea cooperării în cercetare și dezvoltare tehnologică, în special în lupta împotriva Covid-19.
În cadrul acestei convorbiri, vicepreședinta a subliniat și „opoziția totală” a administrației Biden față de decizia procurorului CPI, potrivit comunicatului. Departamentul de Stat al SUA a declarat miercuri că Washingtonul se opunes „ferm” acestei anchete, precizând totuși că intenționează să „revizuiască” sancțiunile luate sub președinția lui Donald Trump împotriva lui Fatou Bensouda și a altor oficiali ai jurisdicției internaționale.
Vicepreședinta SUA și primul ministru israelian au convenit, de asemenea, asupra importanței continuării „cooperării și parteneriatului strâns pe probleme de securitate regională, inclusiv programul nuclear al Iranului și comportamentul regional periculos al regimului”, a indicat Casa Albă într-un comunicat. „Primul ministru israelian are un angajament absolut de a împiedica Iranul să dezvolte arme nucleare destinate distrugerii noastre”, a adăugat biroul său. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s