Israel / Coronavirus: „Dacă suntem atenți, șansa apariției unor noi mutații este scăzută” (înalt responsabil israelian)

Profesorul Nachman Ash, înaltul responsabil israelian pentru Coronavirus, a reacționat la declarația primului ministru israelian Benjamin Netanyahu către Fox News, conform căreia, că Israelul este supus pandemiei coronavirusului.

Vorbind cu 103 FM Radio, prof. Ash a spus: “Nu știu ce a vrut să spună primul ministru. Sunt sigur că premierul știe că suntem îngrijorați de creșterea recentă a infecției, atât ca urmare a evenimentelor de la Purim, cât și ca urmare a redeschiderii pe scară largă a economiei. Există cu siguranță posibilitatea ca noi să retrogradăm”.
„Dacă nu acționăm în mod responsabil, dacă nu suntem atenți la liniile directoare, măști, distanțarea și regulile ecusoanelor verzi, atunci există posibilitatea unui al patrulea blocaj. Trebuie să fii precaut și există o îngrijorare, ratele de infecție vor crește”.
În ceea ce privește redeschiderea Aeroportului Internațional Ben Gurion, care este programată pentru duminică, prof. Ash a spus: „Oricine se întoarce din străinătate ar trebui să știe că este obligat să facă o carantină strictă, deoarece există posibilitatea ca el să aducă noi mutații în statul Israel”.
“Decizia de a permite multor israelieni blocați în străinătate să se întoarcă acasă a fost complexă, dar corectă. Există o dificultate foarte mare în a le spune cetățenilor să rămână în străinătate, iar utilizarea mijloacelor simple ne ajută să gestionăm riscul. Acest risc nu este o sentință. Oricine se întoarce din străinătate face un test și intră în carantină. Dacă suntem atenți la aceste două lucruri, șansa ca o mutație să intre este scăzută. Depinde de noi”, a subliniat prof. Ash.
În același timp, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile de redeschidere a economiei duminică. “S-ar putea ca această redeschidere să provoace o creștere reînnoită a ratelor de infecție”, a avertizat el. “Vom urmări datele și, dacă vedem că există o creștere, va trebui să revenim. Nu este ceva fericit, simt cât de greu este pentru toată lumea și cât de mult vrem să ne întoarcem la viața normală, deoarece în acest moment se așteaptă ca vaccinurile să ne protejeze. Sper că vaccinurile îți vor face treaba, chiar mai mult decât ne-am așteptat s-o facă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: