Israel: Noile sondaje arată că blocul condus de Likud nu poate forma o coaliție

Un nou sondaj publicat vineri dimineață de ediția de weekend a ziarului ”Maariv” a constatat că partidul Likud își va păstra poziția de cel mai mare partid din Knesset (Parlament), dar va scădea de la actualele sale 36 de locuri la 27.

Pe locul al doilea este Yesh Atid, cu 20 de locuri în Knesset, urmat de Yamina și Noua Speranță cu douăsprezece locuri fiecare.
Israel Beitenu va câștiga nouă locuri Knesset, iar Lista Arabă Comună și partidul ultrareligios Shas vor câștiga fiecare opt locuri.
Alt partid ultrareligios, Iudaismul Unit al Torei (UTJ), și-ar păstra forța actuală, cu șapte locuri.
Partidul Muncii ar câștiga cinci locuri, în timp ce partidelel Sionismului religios, Albastru Alb al ministrului apărării Benny Gantz și Meretz ar fi cele mai mici partide din Knesset, cu doar câte patru locuri fiecare.
Împărțit în blocuri, grupul anti-Netanyahu ar câștiga 62 de locuri Knesset, în timp ce blocul condus de Likud ar câștiga 46.
Yamina, al cărui președinte, deputatul Naftali Bennett a declarat că partidul său nu va sta sub președintele lui Yesh Atid, deputatul Yair Lapid, va primi doisprezece scaune.
Un alt sondaj, realizat de Israel Hayom și i24NEWS prin Maagar Mochot a arătat că niciunul dintre blocuri nu va avea 61 de locuri în Knesset.
În acest sondaj, Likud conduce cu 29 de locuri, iar Yesh Atid a ocupat locul al doilea cu 17 locuri.
Noua Speranță va primi 11 locuri în Knesset, iar Yamina va primi 10 locuri, la fel ca și Lista arabă unită.
Shas va primi opt locuri, în timp ce UTJ și Israel Beitenu vor primi șapte locuri fiecare.
În acest sondaj, Albastru Alb ar primi cinci locuri în Knesset și patru partide – Sionismul religios, Partidul Muncii, Meretz și partidul arab Raam, care s-a desprins din Lista arabă unită, ar primi patru locuri fiecare.
Împărțit în blocuri, blocul anti-Netanyahu ar câștiga 58 de locuri Knesset, în timp ce blocul pro-Netanyahu va primi 48.
Yamina și Raam ar avea un total de 14 locuri. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: