Pentru ultima sa zi în Irak, Papa Francisc merge astăzi, duminică, sub înaltă protecție pentru a se întâlni cu creștinii din nordul țării.

La Mosul, unde în 2014 jihadiștii își decretaseră „califatul”, Papa va pronunța o „rugăciune pentru victimele războiului”, adică mii de yazidi, creștini și musulmani uciși de jihadiști sau căzuți în luptă pentru alungării lor din Irak.
Papa Francisc a sărbătorit deja prima mesă publică a călătoriei sale în Irak în fața unei mulțimi de fideli și oficiali.
În urmă cu șapte ani, Papa a spus că este gata să vină la strămutați și la alte victime ale războiului.
Cel care a denunțat ferm „armele”, „terorismul care abuzează de religie” și „intoleranța”, va descoperi ruinele lăsate în urmă de jihadiștii învinși la sfârșitul anului 2017.
În această țară de 40 de milioane de locuitori, aproape toți musulmanii, creștinii reprezintă astăzi doar 400.000, față de 1,5 milioane înainte de invazia americană din 2003.
La Mosul, al cărui oraș vechi este încă o grămadă uriașă de dărâmături, Papa va întâlni toate comunitățile creștine după ce și-a prezentat cauza autorităților din Bagdad. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s