Irak: Papa Francisc merge la Mosul pentru a întâlni comunități creștine care au fugit de Statul Islamic

Pentru ultima sa zi în Irak, Papa Francisc merge astăzi, duminică, sub înaltă protecție pentru a se întâlni cu creștinii din nordul țării.

La Mosul, unde în 2014 jihadiștii își decretaseră „califatul”, Papa va pronunța o „rugăciune pentru victimele războiului”, adică mii de yazidi, creștini și musulmani uciși de jihadiști sau căzuți în luptă pentru alungării lor din Irak.
Papa Francisc a sărbătorit deja prima mesă publică a călătoriei sale în Irak în fața unei mulțimi de fideli și oficiali.
În urmă cu șapte ani, Papa a spus că este gata să vină la strămutați și la alte victime ale războiului.
Cel care a denunțat ferm „armele”, „terorismul care abuzează de religie” și „intoleranța”, va descoperi ruinele lăsate în urmă de jihadiștii învinși la sfârșitul anului 2017.
În această țară de 40 de milioane de locuitori, aproape toți musulmanii, creștinii reprezintă astăzi doar 400.000, față de 1,5 milioane înainte de invazia americană din 2003.
La Mosul, al cărui oraș vechi este încă o grămadă uriașă de dărâmături, Papa va întâlni toate comunitățile creștine după ce și-a prezentat cauza autorităților din Bagdad. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: