Israelul redeschide aeroportul, dar se teme de răspândirea de noi variante de coronavirus

Israelul a relansat majoritatea activităților sale economice în această duminică, cel puțin parțial, dar nu fără teamă.

În timp ce guvernul a aprobat redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de recepție, a hotelurilor și a unor școli sâmbătă seara, după luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus, aeroportul își reia și el activitatea.
Inițial, zborurile vor putea fi efectuate din și către cinci destinații: New York, Paris, Londra, Frankfurt și Kiev.
Până la 1.000 de cetățeni israelieni vor avea voie să se întoarcă zilnic în țara săptămâna aceasta (3.000 de săptămâna viitoare), după anularea comisiei de scutiri responsabile cu eliberarea permiselor de intrare, puternic criticată în ultimele zile.
Acum „va fi necesară autodisciplina”, a avertizat coordonatorul responsabil cu gestionarea epidemiei de coronavirus în Israel, prof. Nachman Ash, în timp ce, cei care intră pe teritoriul israelian trebuie să se plaseze în carantină acasă timp de cel puțin 10 zile.
„Nu avem nicio modalitate de a monitoriza izolarea călătorilor și există un risc considerabil de răspândire a mutațiilor coronavirusului în țară”, se îngrijorează el în legătură cu radioul militar.
Profesorul Ash a avertizat că o a patra închidere generală este „absolut posibilă”, în ciuda vastei campanii de vaccinare desfășurate în țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: