Israel / Alegeri: „Conform previziunilor rezultatelor, va exista probabil un al cincilea tur de scrutin” (deputat israelian – foto)

Deputatul Zeev Elkin, din conducerea noului partid de dreapta al lui Gideon Saar (Tikva Hadasha) se teme de un al cincilea scrutin, întrucât formația sa se slăbește, potrivit unui sondaj al ”Panels Politics Institute”.

“Nu putem forma un guvern pe baza acestor rezultate”, a recunoscut Zeev Elkin într-un interviu acordat postului de radio 103FM, al cărui partid se opune participării la o coaliție condusă de Benjamin Netanyahu.
„Dacă nu există nicio schimbare, va exista probabil un al cincilea scrutin sau Netanyahu va rămâne prim ministru, s-a lamentat el, adăugând că “atunci vom fi în opoziție”.
Potrivit sondajului, partidul de dreapta condus de Naftali Bennett capătă putere și ar câștiga 12 locuri dacă ar avea loc alegeri astăzi, în detrimentul lui Gideon Saar care a scăzut la 11 locuri, cel mai mic rezultat obținut de la formarea partidului în decembrie trecut.
Sondajul relevă, de asemenea, că Yesh Atid condus de liderul opoziției Yaïr Lapid rămâne la 20 de locuri, în timp ce Likudul primului ministru este încă în frunte cu 28 de locuri, dar diferența dintre cei doi lideri este mai strânsă și este mai slabă ca niciodată. Blocul ultraortodox (Shas și Iudaismul Unificat al Torei (IUT)) înregistrează 14 locuri, având în vedere slăbirea IUT care numără doar 6 locuri.
Partidul de dreapta Israel Beiteinu al lui Avigdor Liberman câștigă un loc și ajunge la 8 mandate, urmat de Partidul Muncii care păstrează 6 locuri, înaintea lui Albastru Alb a lui Benny Gantz (5 locuri) și Sionismul religios al lui Bezalel Smotrich (4 locuri).
Partidul de stânga Meretz obține, de asemenea, 4 locuri conform acestui sondaj, după ce a fost sub pragul de eligibilitate în ultimele zile. (Anima News)

Lasă un răspuns