Prințul moștenitor iordanian Hussein bin Abdullah (foto) și-a anulat brusc vizita programată la Muntele Templului din orașul vechi al Ierusalimului din cauza unui dezacord cu autoritățile israeliene cu privire la serviciul său de securitate, a raportat radiodifuzorul public Kan.

Hussein se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei Allenby, dar s-a întors când serviciului său de securitate i-a fost refuzată intrarea în Israel.
Vizita fusese coordonată cu autoritățile israeliene și o amplă prezență a poliției fusese desfășurată.pentru a asigura vizita prințului.
Ca parte a înțelegerii din călătorie, ofițerii de securitate iordanieni, dintre care unii urmau să fie înarmați, au primit permisiunea să-l însoțească pe prinț, potrivit Kan.
Cu toate acestea, serviciul de securitate care a ajuns la frontieră era atât mai mare, cât și mai puternic armat decât fusese convenit.
Când autoritățile israeliene au insistat ca iordanienii să respecte condițiile acordului, Hussein a anulat vizita.
Kan a spus că incidentul va provoca probabil tensiuni diplomatice între cele două țări.
Deși Israelul și Iordania au semnat un tratat de pace în 1994, cele două țări au avut uneori relații tensionate, în special în ceea ce privește Muntele Templului. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s