Diplomații și personalul ambasadelor israeliene din străinătate au început să voteze miercuri seară pentru al patrulea scrutin, ambasadorul Israelului în Noua Zeelandă fiind primul care și-a exprimat votul.

Ambasadorul Ran Yaakoby a votat la o secție de votare amenajată pentru personalul diplomatic din Ambasada de la Wellington, care a fost deschisă la 22:00 (ora israeliană).

După Noua Zeelandă, în jur de o sută de alte secții de votare și-au deschis porțile în întreaga lume în ambasade sau reprezentanțe diplomatice israeliene. Conform legislației israeliene, cetățenii care locuiesc în străinătate nu pot participa la alegeri – decât dacă se întorc să voteze în Israel -, dar se acordă excepții, în special, diplomaților și familiilor acestora.
În total, aproximativ 4.000 de israelieni sunt așteptați să-și exercite dreptul de vot în străinătate, iar pentru prima dată în acest an vor putea vota diplomații din Abu Dhabi și Dubai din Emiratele Arabe Unite, dar și cei din Rabat în Maroc, în conformitate cu acordurile avraamice semnate cu Israel.
Statul ebraic și-a normalizat relațiile anul trecut cu Emiratele, Bahrain, Sudan, Maroc și Bhutan. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s