ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel / Coronavirus: Mamele vaccinate care alăptează, transmit anticorpi bebelușilor lor prin laptele matern (studiu)

Un nou studiu realizat în comun de Universitatea din Tel Aviv și Centrul Medical Sourasky din Spitalul Ichilov constată că mamele vaccinate împotriva coronavirusului care alăptează produc o cantitate semnificativă de anticorpi care sunt apoi transferați bebelușului prin laptele matern, potrivit unui comunicat de presă al universității israeliene.

Scopul cercetării a fost de a afla dacă vaccinul Pfizer a fost eficient în producerea de anticorpi pentru mamele care alăptează, dar și de a determina nivelul de protecție al acestor anticorpi pentru noul născut. Studiul a fost realizat în ianuarieși februarie pe 10 femei vaccinate care alăptează.
Voluntarii au primit două doze ale vaccinului, la distanță de 21 de zile, iar nivelurile de anticorpi din sângele și laptele matern au fost testate de patru ori. „Datele încurajatoare arată că vaccinarea mamelor care alăptează promovează producerea de anticorpi importanți în laptele matern, protejând astfel copiii lor de boli”, a spus dr. Wine.
În sânge și laptele matern, creșterea semnificativă a anticorpilor are loc la 14 zile după prima injecție și continuă la 7 zile după a doua.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că anticorpii care se dezvoltă în laptele matern au potențialul de a neutraliza virusul.
Până în prezent, 5 milioane de persoane au primit prima injecție a vaccinului și 3,9 milioane ambele doze. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: