03/10/2023
ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Premierul israelian și-a anulat călătoria în Emiratele Arabe Unite din cauza unor „dificultăți de coordonare a zborului” cu Iordania

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu și-a anulat vizita în Emirate, programată pentru joi, din cauza „dificultăților de coordonare a zborului” cu Iordania, potrivit unui comunicat al biroului său.

„Benjamin Netanyahu trebuia să meargă astăzi în Emiratele Arabe Unite, dar din cauza dificultăților în coordonarea zborului său în spațiul aerian iordanian, vizita a fost amânată”, se spune în comunicat. „Aceste dificultăți provin probabil din anularea vizitei prințului moștenitor iordanian pe Muntele Templului”, a adăugat comunicatul.
Prințul moștenitor iordanian Hussein bin Abdullah și-a anulat vizita programată la Muntele Templului din orașul vechi al Ierusalimului din cauza unui dezacord cu autoritățile israeliene cu privire la serviciul său de securitate.
În cele din urmă, „în ultima oră, Iordania a anunțat că va permite avionului premierului israelian să treacă prin spațiul său aerian, dar datorită acestei confirmări târzii, prințul moștenitor al Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyane, a decis să amâne vizita „ domnului Netanyahu, din nou”, conform comunicatului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: