Israel: Mii de evrei și arabi protestează împotriva crimelor, după ce un adolescent a fost împușcat în Jaljulia

Mii de protestatari evrei și arabi au manifestat vineri pe străzile din Jaljulia (nordul Israelului), unde un tânăr de 15 ani a fost împușcat și ucis la începutul acestei săptămâni în mijlocul străzii.

Participanții denunță violența și criminalitatea care au lovit puternic sectorul arab.
Săptămâna aceasta, Muhammad Adas, în vârstă de 15 ani, a fost împușcat în timp ce mânca pizza așezat pe o bancă la 100 de metri de o secție de poliție împreună cu prietenul său Mustafa Hamed 12, care a fost grav rănit și este încă în comă.
„Opriți uciderea cu sânge rece”, „Rupeți tăcerea” sau „Nu există loc pentru criminali”, au scandat protestatarii.
În același timp, sute de oameni au protestat împotriva violenței din orașul Umm al-Fahm.
„Încă nu pot realiza faptul că va trebui să trăim fără fiul nostru drag. Sunt foarte trist pentru toate familiile îndurerate care și-au pierdut copiii, acum le simt durerea profundă. Sper că fiul meu va fi ultimu ucis”, a spus tatăl lui Muhammad.
Crimele din societatea arabă israeliană sunt în creștere de câțiva ani.
Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a anunțat săptămâna trecută un plan special pentru combaterea violenței și a criminalității în acest sector, inclusiv alocarea a milioane de șekeli pentru construirea secțiilor de poliție, instruirea trupelor suplimentare și mobilizarea patrulelor orașului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: