Israel: Netanyahu anunță crearea unei fabrici de medicamente și vaccinuri, cu participarea Ungariei și a Republicii Cehe

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și omologii săi maghiari și cehi, Viktor Orban și Andrej Babis au ținut o conferință de presă la Ierusalim, anunțându-și cooperarea pentru înființarea unei fabrici de vaccinuri și medicamente în Israel pentru a face față viitoarelor pandemii.

„Am discutat stabilirea pașapoartelor de vaccin între cele trei țări ale noastre, așa cum am făcut deja pentru Grecia și Cipru, pentru a dezvolta schimburi și vom vedea cum putem implica Ungaria și Republica Cehă în fabrica de vaccin care va fi instalată în țară”, a spus Benjamin Netanyahu. Premierul ungar Viktor Orban i-a mulțumit lui Benjamin Netanyahu și a lăudat succesul guvernului israelian în lupta împotriva coronavirusului.
„În Ungaria, țara dvs. are o reputație excelentă, volumul schimburilor comerciale dintre Israel și Ungaria a crescut în ultima vreme și primul ministru a susținut o investiție a unei companii israeliene în Ungaria pentru fabricarea aparatelor de respirat, așa că am înțeles că este mai bine să fim furnizori decât cumpărători”, a spus Viktor Orban.
Felicitându-l pe Benjamin Netanyahu pentru conducerea sa cu campania masivă de vaccinare, Viktor Orban a spus că vrea să facă din Ungaria „cea mai bună țară din Uniunea Europeană” în ceea ce privește încheierea crizei.
„Putem privi spre Israel ca un model”, a spus el. Primul ministru ceh Andrej Babis a declarat că Republica Cehă consideră că Israelul este un „prieten pe care poate conta”.
“Pandemia a lovit puternic țara noastră și vin aici să învăț din experiența dvs.”, a spus el.
Babis a mai afirmat că “Republica Cehă nu consideră Palestina ca un stat și că vom fi întotdeauna opuși oricărei forme de agresiune împotriva poporului israelian. Israel este singura democrație din Orientul Mijlociu”.
Ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi și premierul ceh Andrej Babis au inaugurat biroul diplomatic al Republicii Cehe la Ierusalim.
Republica Cehă este al doilea stat membru al Uniunii Europene, după Ungaria, care a deschis o misiune diplomatică în Ierusalim. (Anima News)

Lasă un răspuns