Iordania condamnă Kosovo pentru deschiderea ambasadei sale la Ierusalim

Iordania a condamnat luni Kosovo, după deschiderea ambasadei sale la Ierusalim (foto) săptămâna aceasta, considerând decizia „contrară dreptului internațional”.

“Orice măsură sau decizie care vizează schimbarea statutului juridic al Orașului Sfânt este nulă, ilegală și nu are niciun efect juridic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iordaniei, Dhaifallah Ali Al-Fayez, potrivit unui raport al agenției oficiale de știri iordaniene.
Kosovo a deschis oficial o ambasadă în orașul Ierusalim, recunoscând-ul efectiv drept capitala Israelului, a declarat Ministerul kosovar de Externe. Misiunea a fost deschisă cu o scurtă ceremonie în care drapelul Kosovo a fost arborat în fața clădirii ambasadei și la intrarea sa a fost fixată o placă ștampilată cu textul, scris în albaneză, ebraică și engleză, „Republica Kosovo”. a declarat ministerul într-un comunicat.
În schimbul recunoașterii independenței sale de către Israel, Kosovo a devenit prima țară cu majoritate musulmană care a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala statului ebraic. (Anima News)

Lasă un răspuns