ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israel: Benny Gantz avertizează Hezbollah să nu „testeze puterea armatei israeliene”

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a avertizat luni grupul terorist libanez Hezbollah să nu testeze capacitățile militare ale Israelului și ale armatei sale (Țahal), în timpul inaugurării unui „centru de rezidență” în nordul țării.

Centrul va oferi ajutor psihologic rezidenților, în special copiilor, care suferă de stres, cu precădere în perioade de război.
În 2006, Hezbollah a tras mii de rachete asupra orașelor israeliene în timpul celui de-al doilea război din Liban.
„Suntem pregătiți pentru fiecare scenariu de pe frontul de nord. Aș recomanda părții libaneze să nu testeze capacitățile Țahal”, a declarat Gantz în kibuțul Kabri.
„Frontul nordic este în prezent relativ calm, dar nu putem să nu ne amintim de deceniile de tensiune din această regiune și de numeroasele runde de operațiuni militare”, a spus el.
Potrivit Țahal, Hezbollah a încercat cel puțin două atacuri asupra trupelor israeliene ca represalii pentru uciderea unuia dintre agenții săi în iulie 2020, unul pe 27 iulie și altul pe 26 august. Ambele au eșuat. Armata israeliană crede că Hezbollah intenționează încă să riposteze. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: