La un an de la începerea pandemiei Covid-19 în Israel, 6.025 de persoane au murit din cauza coronavirusului, 819.987 de persoane au fost infectate și 786.763 de pacienți s-au recuperat de boală, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătății.

Nu mai puțin de trei carantine naționale au fost impuse populației, înainte de a începe o campanie de vaccinare pe scară largă, care a permis statului evreu, să ridice treptat, de la începutul lunii februarie, măsurile restrictive legate de epidemie.
Un total de 5.165.723 israelieni au primit deja o primă doză de vaccin Pfizer, iar 4.209.104 sunt complet vaccinați după două injecții, adică nu mai puțin de 45% din populația totală.
Israelul reia treptat o viață normală, în timp ce toți indicatorii scad.
Restricția privind purtarea măștilor în aer liber ar putea fi ridicată până în aprilie, în timp ce restaurantele, cafenelele, muzeele și sălile de sport s-au redeschis.
Duminică, s-au înregistrat totuși 1.339 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, conform 56.929 teste de verificare efectuate, adică o rată de contaminare de 2,4%.
627 de pacienți sunt în stare gravă și 263 dintre aceștia sunt plasați pe aparate respiratorii artificiale. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s