Noi discuții Fatah-Hamas săptămâna aceasta la Cairo

Figuri de frunte ale mișcării palestiniene Fatah și ale grupului terorist Hamas urmează să se întâlnească marți la Cairo pentru noi discuții, pe măsură ce se apropie un termen cheie pentru desfășurarea primelor alegeri palestiniene după aproape 15 ani.

Palestinienii trebuie să voteze la sfârșitul lunii iulie pentru alegerile prezidențiale și în luna mai pentru alegerile parlamentare.
Mișcările palestiniene vor depune liste de candidați pentru reînnoirea parlamentului pe 20 martie, cu discuții intense în culisele, referitor la listele electorale.
“La Cairo, vom vorbi despre punctele cheie legate de alegeri”, a declarat luni Khalil al-Hayya, numărul doi al biroului politic al Hamas din Fâșia Gaza. “După alegerile legislative, vrem să formăm un guvern de unitate națională, indiferent de rezultate. Și preferăm să existe un consens asupra unui singur candidat național la alegerile prezidențiale”, a adăugat el.
Săptămâna trecută, Fatah l-a expulzat pe Nasser al-Kidwa, nepotul liderului istoric Yasser Arafat și fostul șef al diplomației palestiniene, care a pus la îndoială conducerea lui Mahmoud Abbas. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: