Israelienii vor putea sărbători Pesah cu 20 de persoane în interior și 50 în exterior

Anul acesta, israelienii vor putea sărbători Pesah (Paștele evreiesc) la sfârșitul săptămânii viitoare împreună cu familiile lor.

20 de persoane vor avea voie să se întâlnească în interior și 50 în aer liber, potrivit directorului general israelian al Ministerului Sănătății, Hezy Levy.
Anul trecut, israelienii au sărbătorit Pesah doar în prezența membrilor familiei lor care locuiau sub același acoperiș din cauza blocării.
Această reducere a limitei de oameni într-un spațiu închis a fost posibilă prin campania de vaccinare în masă din Israel.
Până în prezent, peste 5,1 milioane de persoane au primit o doză de vaccin Pfizer și peste 4,4 milioane au primit ambele doze.
Epidemia este într-un declin accentuat în țară, rata de reproducere R a virusului a scăzut la 0,6 și doar 1.496 de cazuri noi au fost identificate în 24 de ore. Săptămâna viitoare, guvernul trebuie să se întrunească pentru a decide să atenueze noi măsuri, în timp ce țara a fost în mare parte scutită de blocare de câteva zile, în special datorită utilizării pașaportului verde care permite intrarea în restaurante, locuri culturale, hoteluri și săli de sport. De vineri, până la 5.000 de persoane se vor putea întâlni pe stadioane și 3.000 de persoane în teatre.
În plus, israelienii pot reintra în țară fără limită de oameni pe zi după ce Înalta Curte a decis că restricționarea intrării este o măsură „neconstituțională”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: