Ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, a denunțat joi decizia Înaltei Curți de Justiție care prevede anularea limitei cetățenilor israelieni autorizați să se întoarcă în țară în fiecare zi (3.000), cu cinci zile înainte de alegeri.

„Decizia Înaltei Curți este iresponsabilă și contrară interesului public”, a spus Yuli Edelstein în timpul unei vizite la spitalul Ichilov din Tel Aviv.
Înalta Curte de Justiție a numit drept „neconstituțională” limita de 3.000 de persoane pe zi care pot intra în țară , impusă pentru a stopa răspândirea Covidului.
Măsura trebuia să se încheie sâmbătă, cu trei zile înainte de alegerile de marți, 23 martie.
După două luni de închidere, guvernul a decis în urmă cu câteva săptămâni să redeschidă aeroportul Ben-Gurion pentru a permite israelienilor blocați în străinătate să revină pentru a-și exercita dreptul de vot, limitând intrarea la 3.000 de persoane pe zi pentru a evita importul semnificativ de variante ale coronavirusului. în teritoriu.
Coordonatorul Coronavirus Nachman Ash a criticat, de asemenea, decizia Înaltei Curți de a ridica restricțiile de intrare, asigurând că această decizie pune țara în pericol față de mutații ale virusului. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s