Avioanele rusești atacă orașe dens populate din Siria

Avioanele rușești au atacat tabere de antrenament ale rebelilor din nord-vestul Siriei, în apropierea graniței cu Turcia, în timp ce artileria siriană a ucis șapte civili și a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, au declarat martori și surse rebele.

Sursele au declarat că o rachetă rusă sol-sol a lovit de asemenea orașul Qah, în timp ce atacurile aeriene ruse s-au apropiat de taberele de refugiați dens populate de-a lungul graniței cu Turcia.
O instalație de gaz a fost lovită în apropierea orașului Sarmada din provincia Idlib, dar nu au fost raportate victime.
Un purtător de cuvânt al Armatei Naționale, o alianță rebelă susținută de turci în nord-vest, a declarat că Rusia, care sprijină guvernul de la Damasc, încearcă să destabilizeze ultimul bastion rebel din Siria, dar atacurile nu au indicat un atac major iminent asupra Idlibului.
“Atacurile aeriene ruse continuă. Rachetele balistice lovesc de asemenea zone din apropierea centrelor civile”, a declarat comandantul Youssef Hamoud pentru Reuters. “Ei încearcă să creeze haos și confuzie”, a adăugat el.
Ministerul turc al Apărării a declarat că o rachetă lansată de forțele guvernamentale siriene a lovit Qah și o flotă de camioane și remorci în apropiere de Sarmada, rănind șapte civili.
Conform lui, un comunicat a fost trimis Rusiei cerând oprirea imediată a atacurilor, trupele turcești fiind alertate.
Nu a existat nici un comentariu imediat de la Moscova.
O femeie și un copil se aflau printre cei șapte civili uciși când obuzele de mortier au lovit spitalul din orașul Atareb.
Ministerul turc al Apărării a declarat anterior că cinci persoane au fost ucise și 10 rănite într-un atac de artilerie al forțelor sprijinite de Damasc asupra spitalului, situat într-o zonă din nord-vestul Siriei, unde Turcia are o prezență militară.
Înregistrările video primite de Reuters de la doi martori arătau o cameră avariată și salvatori ai apărării civile care transportau pacienți însângerați afară. Reuters nu a putut verifica autenticitatea înregistrărilor.
Luptele dintre forțele armatei siriene și rebeli s-au calmat, după ce, un acord încheiat în urmă cu un an, a pus capăt unei campanie de bombardare condusă de Rusia, care a strămutat peste un milion de persoane în regiunea de frontieră a Turciei, după luni de lupte în care câteva mii de civili au fost uciși.
Locuitorii spun că, deși nu au existat ostilități majore, calmul este uneori întrerupt de atacurile rusești asupra avanposturilor rebele și de bombardamentele milițiilor iraniene și siriene împotriva orașelor din enclavă, unde trăiesc aproape patru milioane de civili.
Siria și Rusia declară că vizează doar militanții islamiști și neagă orice bombardare fără discriminare a zonelor civile. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: