ISRAEL

Pentru a patra oară în doi ani: Israelienii merg astăzi la vot

Pentru a patra oară în ultimii doi ani, cetățenii israelieni merg astăzi, marți, la vot și vor vota la alegerile pentru a 24-a Knesset.

6.578.084 alegători eligibili își vor putea exercita dreptul democratic de a vota pentru unul dintre cele 37 de partide care participă la alegeri.
Cele 12.127 secții de votare s-au deschis la ora 7:00 (ora Israelului) și se vor închide la ora 22:00, moment în care vor fi publicate la TV primele estimări.
În localitățile mici, închisori și spitale, secțiile de votare s-au deschis la ora 8:00 și se vor închide la ora 20:00
1.200 de secții de votare vor fi amenajate în cămine de bătrâni, adăposturi, complexe de locuit pentru vârstnici și alte complexe de locuințe.
În plus, cetățenii israelieni vor putea vota de această dată în urne de vot organizate în autobuze – 50 de autobuze ale firmei Egged fiind transformate în secții de votare.
Aceste autobuze vor ajuta secțiile de votare clasice, evitând aglomerările.
Comitetul Electoral Central a înființat 344 de secții de votare desemnate pentru purtătorii de coronavirus, care doresc să voteze.
Pacienții internați vor putea vota la secțiile de votare speciale din secțiile coronavirus ale spitalelor.
Cei 65.000 de purtători de coronavirus aflați în izolare vor putea vota într-una dintre cele 424 secții de votare care sunt organizate în clădiri publice, organizații de întreținere a sănătății și complexe speciale de tipul „votează și pleacă”.
La secțiile de votare pentru cei izolați, nu va exista contact direct între alegători și membrii comisiei secției de votare. Alegătorii vor primi buletinele de vot în spatele unei perdele și le vor introduce în siguranță în urna de vot.
Se așteaptă ca rezultatele să fie publicate începând de miercuri dimineață devreme, iar numărarea voturilor – inclusiv a sutelor de mii de plicuri duble – este de așteptat să fie finalizată până vineri după-amiază.
Pe 31 martie, rezultatele finale și oficiale ale alegerilor vor fi transmise președintelui și pot fi atacate în instanță până pe 14 aprilie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d