Se redeschid zborurile din Israel către Grecia și Cipru

În urma unei scăderi semnificative a ratei de infecție din Israel, Grecia și Cipru și-au anunțat intenția de a permite turiștilor israelieni să intre în țările lor fără a fi nevoie de testarea virusului înainte de aterizare sau de carantină obligatorie la sosire.

Acordul vine după discuții intense din ultimele săptămâni între ministerele de Externe, de Turism și de Transport ale acestor țări.
Cu toate acestea, oficialii au precizat că numărul cazurilor de infecție a fost în creștere în Grecia în ultimele zile, iar țara a impus diverse restricții, inclusiv o stare de asediu la nivel național între orele 21:00 și 5:00.
O serie de atracții turistice locale cer vizitatorilor să se înregistreze în prealabil online, furnizându-și datele personale, pentru a evita riscul de infectare în masă.
Cipru urmează să permită intrarea israelienilor începând cu 1 aprilie, pe baza unui acord încheiat luna trecută.
Ministrul israelian de externe, Gabi Ashkenazi, i-a spus omologului său cipriot: “Pregătiți plajele, hotelurile și restaurantele pentru israelienii care așteaptă să se întoarcă în țara dumneavoastră”, adăugând că: “Recunoașterea de către dumneavoastră a certificatului nostru “Pașaport verde” va duce la un aflux de turiști israelieni în următoarele săptămâni”.
La începutul acestei luni, canalul TV israelian Channel 12 News a relatat că guvernul israelian speră să semneze acorduri similare cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Maroc, precum și cu un șir de state europene, unde cel de-al treilea val de coronavirus a dus recent la o serie de închideri la nivel național.
Într-o acțiune similară programului “”Pașaport verde (Green Pass)” al Israelului, UE a anunțat că intenționează să acorde “pașapoarte verzi” persoanelor care au finalizat a doua vaccinare, permițându-le rezidenților să viziteze alte țări de pe continent. (Anima News)

Lasă un răspuns