Autoritățile israeliene au confiscat lingouri de aur ascunse în roșii aduse din Fâșia Gaza (VIDEO)

Autoritățile israeliene au reușit să zădărnicească o încercare ingenioasă de a scoate lingouri de aur din Fâșia Gaza, destinate probabil elementelor teroriste din Yehuda și Shomron.

Responsabii israelieni cu securitate de la punctul de trecere Kerem Shalom au dejucat o tentativă neobișnuită de contrabandă a 13 lingouri de aur, ascunse în cutii de roșii, din Fâșia Gaza în Autoritatea Palestiniană.
Lăzile făceau parte dintr-un transport de 20 de tone de roșii, destinate exportului din Fâșia Gaza către Autoritatea Palestiniană, și au fost supuse unui control de securitate de rutină.
În timpul controlului, inspectorii au descoperit 13 lingouri de aur cu o greutate de aproximativ 7 kg, care au fost scoase de pe fundul lăzilor de roșii.
Lăzile pentru legume aveau un fund dublu de carton, iar acolo erau ascunse lingourile de aur, vopsite în negru pentru a le ascunde, iar marginile erau ascunse în roșii mari.
Aurul a fost confiscat, iar ancheta a fost predată poliției și Shin Bet pentru a încerca să localizeze destinatarul destinat al aurului, una dintre opțiuni fiind că aurul era destinat finanțării activităților Hamas sau unei alte organizații teroriste din Yehuda și Shomron. (Anima News)

https://www.jpost.com/breaking-news/border-security-thwart-attempted-gold-smuggling-to-pa-in-tomato-crates-watch-662806

Lasă un răspuns