Operațiunile de deblocare a unei nave container eșuate în Canalul Suez sunt în curs de desfășurare miercuri, în timp ce Autoritatea Canalului Suez anunță deschiderea tronsonului istoric în ambele direcții pentru a ajuta la deblocarea uneia dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume.

Amiralul Ossama Rabie, președintele Autorității egiptene a Canalului Suez (SCA), a declarat într-un comunicat că „unitățile de salvare și remorcherele Autorității își continuă eforturile” pentru a debloca nava de 400 de metri lungime, aflată sub pavilion panamez.
Nava de 219.000 de tone, care se îndrepta spre Rotterdam din Asia, a fost oprită după ce a fost lovită de o rafală de vânt în timp ce traversa intrarea sudică a canalului de la Suez, potrivit site-ului Vesselfinder.
„Nava container a eșuat accidental, probabil după ce a fost lovită de o rafală de vânt”, a declarat Evergreen Marine Corp.
În urma incidentului, zeci de nave așteptau să folosească Canalul Suez.
Potrivit unor surse maritime, 30 de nave sunt staționare la intrarea nordică a Canalului și alte trei la intrarea sudică.
Aproape 19.000 de nave au folosit Canalul Suez anul trecut, potrivit SCA. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s