Israel / Alegeri – Bennett: Așteptăm rezultatele finale și acționăm responsabil.

Partidul Yamina a avut o întâlnire miercuri după-amiază la Ra’anana pentru a discuta rezultatele alegerilor de ieri și următorii pași ai partidului.

Președintele partidului, Naftali Bennett, a rezumat campania și i-a informat pe membrii facțiunii că “Yamina va aștepta rezultatele finale și va acționa în mod responsabil pentru a conduce statul Israel la stabilitate și funcționalitate”.
Numărarea voturilor continuă, niciuna dintre părți nedemonstrând în prezent o dovadă suficient de puternică pentru a forma o coaliție.
Potrivit numărului actual, blocul de dreapta din subordinea premierului Netanyahu are doar 59 de locuri, cu două mai puțin decât cele 61 necesare pentru formarea unei coaliții. Acest lucru este chiar cu participarea partidului Yamina.
Surse politice au declarat pentru Arutz Sheva că Netanyahu analizează posibilitatea de a intra în negocieri cu Lista arabă unită (Raam), care este condusă de deputatul Mansour Abbas, pentru a-și asigura sprijinul pentru formarea unui nou guvern. Potrivit surselor, Netanyahu ar încerca să formeze un guvern minoritar care să se bazeze pe voturile din afara coaliției.
O altă posibilitate examinată de Netanyahu este exercitarea de presiuni asupra deputaților de dreapta din blocul anti-Netanyahu din partidele Noua Speranță și Albastru și Alb, pentru a se alătura coaliției, în vederea formării unui guvern majoritar de 61 de deputați.
Președintele Noii Speranțe, Gideon Sa’ar, este de așteptat să-și țină promisiunea de campanie de a refuza să adere la un guvern condus de Netanyahu, dar Likud speră că poate face oferte tentante pentru a-i obliga pe membrii partidului său, Zeev Elkin și Yifat Shasha Biton, să părăsească opoziția.
În plus, Likud preconizează o ofertă pentru deputata Pnina Tamano-Shata de la Albastru Alb.
În urmă cu doar două zile, premierul Netanyahu a fost intervievat de canalul Knesset și a promis să nu coopereze cu Mansour Abbas și cu partidul ”Lista arabă unită”: “Vă promit acum că nu voi forma un guvern cu sprijinul lui Mansour Abbas”, a declarat Netanyahu. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: