Israelienii ar putea să călătorească în Peninsula Sinai (mass-media)

Un plan guvernamental de redeschidere a punctului de trecere a frontierei cu Egiptul ar putea permite israelienilor să viziteze Peninsula Sinai în timpul sărbătorii Pesahului de săptămâna viitoare și, eventual, chiar mai devreme.

Punctul de trecere Taba a fost închis de la începutul pandemiei de coronavirus, cu excepția ocaziilor scurte în care israelienilor li s-a permis să se întoarcă.
Ministerele israeliene ale Turismului, Internelor și Sănătățiim au convenit asupra a două posibile date pentru redeschiderea traversării, a informat Canalul 12, fără a cita o sursă. Se spune de asemenea că autoritățile egiptene au participat la discuții.
O dată posibilă a fost joi, 25 martie – așa a solicitat Partidul Albastru Alb – iar cealaltă dată ar fi luni, 29 martie.
Canalul 12 a dezvăluit că departamentul speră ca întârzierea să permită aprobarea normelor pentru a limita aceste călătorii la cei care au fost vaccinați sau care și-au revenit de la COVID-19.
Noile reglementări vor permite până la 320 de persoane să se întoarcă în Israel în fiecare zi.
Călătorii vor trebui să se înregistreze online și să facă un test PCR cu până la 72 de ore înainte de călătorie, iar altul la întoarcere. Nici unui vehicul privat nu i se va permite să traverseze.
Raportul vine la câteva zile după ce ministrul israelian al Turismului, Orit Farkash-Hacohen, a declarat că guvernul a decis să redeschidă punctul de trecere Taba, permițând israelienilor să-și petreacă vacanța în Peninsula Sinai.

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: