Israel: Blocul anti-Netanyahu ia în considerare un guvern temporar bazat pe un acord de rotație (mass-media)

Discuțiile sunt în curs de desfășurare între liderii partidului care se opun lui Benjamin Netanyahu, pentru a încerca să formeze o coaliție și să înlocuiască guvernul.

Una dintre propuneri ar fi formarea unui nou guvern rotativ condus de președintele listei centriste Yesh Atid, Yair Lapid și omologul său din partidul de dreapta Yamina, Naftali Bennett, pe o perioadă limitată, a informat Channel 12.
Scopul ar fi acela de a asigura adoptarea unui buget național pentru prima dată din 2018, pentru a stabiliza țara și economia acesteia în urma haosului politic și a pandemiei de coronavirus, înainte de a convoca noi alegeri.
O astfel de coaliție ar fi o minoritate compusă din 52 de locuri – Yesh Atid, Albastru Alb, Yamina, Partidul Muncii, Noua Speranță, Israel Beieinu – susținută din exterior de partidul de stânga Meretz, Lista Arabă Comună și Raam-ul lui Mansur Abbas.
Potrivit canalului TV, coaliția își propune pe termen lung să integreze partidele ortodoxe, care sunt în prezent ferm angajate față de Benjamin Netanyahu.
Dar un astfel de plan ar forța partidele să depășească multe obstacole, unele potențial insurmontabile – inclusiv necesitatea ca partidele de dreapta Yamina și Noua Speranță să fie de acord să formeze un guvern cu sprijinul tacit al partidelor arabe, o linie roșie a campaniei lor electorale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: