Israel: Lieberman cere sprijin pentru un proiect de lege care-i va interzice lui Netanyahu formarea unui guvern

Avigdor Lieberman (foto), liderul partidului ”Israel Beitenu”, a cerut facțiunilor care se opun primului ministru să susțină un proiect de lege care l-ar împiedica pe Netanyahu să formeze un guvern, după ce Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele finale ale celui de-al patrulea scrutin de marți.

Aceste rezultate lasă din nou prim-ministrul și adversarii săi politici, fără o cale clară de ieșire pentru a forma un guvern de coaliție.
De asemenea, liderul partidului Israel Beitenu a promis că va “face totul” pentru a preveni noi alegeri. Primul pas va fi trecerea unei legi care să interzică unui membru al Knessetului acuzat să fie însărcinat cu formarea unei coaliții, a afirmat el.
“Mă aștept ca toate partidele care doresc schimbarea discutată în ultimele luni, să dea dovadă de responsabilitate și să adere la acest proiect de lege”, a scris Lieberman pe Twitter.
După rezultatele oficiale, susținătorii lui Netanyahu au 52 de locuri, în timp ce partidele care se opun primului ministru au 57.
Rezultatele oficiale vor fi prezentate președintelui Reuven Rivlin miercuri. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: