Omar Barghuti, înalt oficial Hamas, a murit din cauza virusului Corona

Omar Barghuti, înalt oficial ai organizației teroriste Hamas din Iehuda și Shoron, a murit din cauza coronavirusului, la spitalul din Ramallah, a informat presa arabă.

Barghouti, 67 ani, are același nume ca și fondatorul mișcării BDS. A petrecut 27 de ani în închisorile israeliene pentru diferite crime, inclusiv uciderea unui soldat israelian ]n 1978. Doi dintre fiii săi au urmat pașii teroriști ai lui Barghouti.
În decembrie 2018, fiul lui Barghouti, Saleh, a deschis focul în comunitatea evreiască Ofra, rănind șapte persoane, printre care și o femeie însărcinată al cărei copil nenăscut a murit patru zile mai târziu, după ce a fost supus unei nașteri de urgență.
Câteva zile mai târziu, fratele său mai mic, Assem, a efectuat un atac similar în apropiere de Givat Assaf, ucigând doi soldați israelieni.
Saleh a fost împușcat mortal de forțele Țahal.
După o urmărire prelungită și Assem a fost arestat și a primit patru condamnări pe viață.
În ianuarie, Barghouti a susținut că serviciile de informații israeliene l-au convocat pentru a-l avertiza să nu candideze la alegerile pe care Autoritatea Palestiniană urmează să le organizeze în cursul acestui an. El a spus că nu a fost intimidat să nu candideze.
Barghouti a fost diagnosticat cu coronavirus la începutul acestei săptămâni și starea sa s-a deteriorat rapid. (Anima News)

Lasă un răspuns