Fâșia Gaza: Mii de comercianți urmează a fi vaccinați și vor putea trece în Cisiordania prin Israel

Un efort internațional este în curs de desfășurare pentru a vaccina mii de comercianți din Fâșia Gaza împotriva coronavirusului, astfel încât aceștia să poată trece granița cu Israelul și să călătorească în Cisiordania, a informat marți cotidianul Yedioth Ahronoth, citând surse diplomatice.

Potrivit raportului, Israelul ar fi dispus să coopereze pentru a permite comercianților să fie vaccinați de echipe de medici străini în locuri speciale de pe partea israeliană a punctului de trecere a frontierei Erez.
Medicii vor aparține, probabil, unei organizații umanitare internaționale, se arată în comunicat.
Ca parte a acestei inițiative, Qatar trebuie să finanțeze achiziționarea de 14.000 de unități de vaccin Pfizer-BioNTech, care va fi folosit pentru a inocula 7.000 de comercianți, care până la începutul pandemiei Covid-19 au călătorit în mod regulat din Fâșia Gaza în Cisiordania, prin Israel.
La rândul său, ambasadorul Chinei în Autoritatea Palestiniană (AP), Guo Wei, a declarat că 100.000 de doze de vaccin coronavirus Sinopharm din China au fost primite de Ramallah.
Dozele “reprezintă promisiunea Chinei de a pune vaccinurile în slujba lumii și de a sprijini pe deplin eforturile Autorității Palestiniene în lupta sa împotriva coronavirusului”, a declarat el într-o conferință de presă. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: