ISRAEL

Israel/Coronavirus: „Vom lua în considerare încetarea obligației de a purta masca după vacanța de Pesah” (oficial israelian)

Coordonatorul luptei împotriva coronavirusului din Israel, profesorul Nahman Ash, a confirmat că, guvernul ia în considerare relaxarea cerințelor pentru purtarea măștilor în spații deschise după sărbătorile de Pesah.

„Vom discuta după sărbători. Cred că a venit timpul să se relaxeze directivele privind purtarea măștii. Sper că decizia va fi luată în săptămânile următoare, imediat după Pesah”, a declarat Nahman Ash, la radio 103 FM.
Într-un alt interviu cu postul de radio israelian ”KAN Reshet Bet”, coordonatorul luptei împotriva coronavirusului a spus că măștile sunt „mult mai puțin importante” în spații deschise, dar că, grupurile și oamenii în spații închise vor fi întotdeauna necesar să le poarte.
În prezent, israelienii, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, trebuie încă să poarte mască, care acoperă nasul și gura, atât în interior cât și în aer liber.
La începutul acestei luni, ”Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor” (CDC) a declarat că persoanele pe deplin vaccinate împotriva Covid-19 se pot aduna fără o mască în interior, în grupuri mici, cu alte persoane inoculate, dar trebuie să evite călătoriile neesențiale și să continue să poarte o mască în public. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: