ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israelul avertizează cu privire la posibile atacuri iraniene asupra turiștilor din Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Turcia

Consiliul Național de Securitate israelian a publicat evaluarea potențialelor pericole pentru turiștii israelieni din străinătate, avertizând că Iranul ar putea încerca să răzbune uciderea mai multor înalți oficiali.

Declarația Consiliului de Securitate israelian enumeră vecinii Iranului ca fiind locuri în care iranienii ar putea încerca să atace israelieni, precum Georgia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kurdistanul irakian, Turcia, Iordania și Egipt.
Cu toate acestea, Consiliul israelian nu precizează natura amenințărilor iraniene.
În decembrie anul trecut, Consiliul a emis deja un avertisment pentru călători, avertizând că Iranul ar putea încerca să vizeze ținte israeliene, invocând recentele amenințări împotriva Israelului din partea oficialilor iranieni în urma asasinării omului de știință Mohsen Fakhrizadeh.
Într-adevăr, vineri, 27 noiembrie 2020, acesta din urmă, care a fost presupusul creer al programului de arme nucleare al Iranului, a fost ucis în apropiere de Teheran.
La începutul lunii ianuarie, autoritățile EAU au arestat mai mulți iranieni în Dubai și Abu Dhabi, fiind suspectați că plănuiau atacuri teroriste în aceste orașe.
Ei au încercat, de asemenea, să determine dacă celula teroristă intenționa să vizeze miile de călători israelieni care au venit în masă în țară după ce relațiile dintre Abu Dhabi și Ierusalim s-au normalizat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: