Yemen: Unii dintre ultimii evrei au fost expulzați de rebelii Houthi

Unii dintre evreii din Yemen au fost recent alungați din casele lor de rebelii Houthi și urmau să fie duși într-o altă țară, a informat ziarul londonez Asharq Al-Awsat.

Treisprezece membri ai trei familii diferite și-au părăsit casele din Sanaa, o zonă a țării deținută de forțele Houthi sprijinite de Iran, și au vizitat o agenție ONU pentru refugiați, potrivit raportului.
Conform surselor, ei au fost de acord să plece ca parte a unui acord pentru a asigura libertatea lui Levi Salem Marhabi, un evreu deținut de Houthis timp de șase ani.
Deși raportul afirmă că familiile evreiești refuză să călătorească în Israel, postul public de televiziune din Israel, Kan, a informat că aceștia au ajuns deja într-o altă țară nespecificată și că s-au făcut eforturi pentru a-i în Israel.
Marhabi a fost arestat în 2016 de forțele de informații Houthi după ce un pergament rar al Torei a fost introdus ilegal din Yemen în Israel, împreună cu 17 membri ai comunității evreiești.
“Ne-au dat posibilitatea de a alege între a rămâne în mijlocul hărțuirii și a-l ține prizonier pe Salem sau a pleca și a-l lăsa liber”, a declarat unul dintre membrii familiei expulzate.
“Istoria ne va aminti ca fiind ultimii dintre evreii yemeniți care rămân atașați de patria lor până în ultimul moment”, a spus el.
“Am respins în mod repetat ideea de a părăsi patria noastră, dar astăzi suntem forțați”, a deplâns el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: