Într-un discurs televizat, prima intervenție de la alegerile parlamentare, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a invitat miercuri pe Naftali Bennett și Gideon Saar, respectiv președinții partidelor de dreapta ”Yamina” și ”Noua Speranță”, să se alăture partidului Likud pentru formarea unui „guvern național stabil de dreapta”.

„Poporul a ales, publicul a acordat partidelor de dreapta o majoritate clară”, a declarat Netanyahu, în timp ce Gideon Saar, care a câștigat cinci locuri în alegeri, a precizat în timpul campaniei sale că nu se va alătura unui guvern condus de Benjamin Netanyahu.
La rândul său, Naftali Bennett nu a dezvăluit încă numele candidatului pe care îl va recomanda șefului statului lunea viitoare în timpul consultărilor, la sfârșitul cărora, Reuven Rivlin va trebui să numească un parlamentar până la 7 aprilie și să-l instruiască să formeze următorul guvern.
„Israelul are nevoie de un guvern stabil, de-a lungul mai multor ani, care va conduce țara spre mari succese pentru toți cetățenii”, a declarat Netanyahu, adăugând că principalele obiective vor fi combaterea programului nuclear al Iranului, consolidarea economiei după criza de sănătate și semnarea unor acorduri de pace suplimentare.
„Dacă se formează un alt guvern – aceste obiective vor fi în pericol”, a avertizat el.
„Vorbesc cu Bennett și Saar – știu că au existat neînțelegeri între noi de-a lungul anilor, dar vom fi capabili să le depășim. Să lăsăm deoparte neînțelegerile noastre personale, să punem în aplicare un guvern stabil, să reveniți la locul vostru natural – dreapta”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s