Israel: Gideon Saar și Naftali Bennett îi întorc spatele lui Benjamin Netanyahu

Președinții partidelor de dreapta Yamina și Noua Speranță i-au întors spatele lui Benjamin Netanyahu miercuri seară, la scurt timp după discursul său televizat, cerându-le să se alăture partidului Likud pentru a forma un guvern.

“Îmi voi respecta angajamentul față de alegătorii mei”, a replicat imediat Gideon Saar pe contul său de Twitter.
“Nu voi adera și nu voi susține un guvern condus de Netanyahu. Sprijinirea lui Netanyahu, care preferă interesele sale personale în locul binelui statului, face rău Israelului”, a spus el, sugerând, totuși, că “un guvern condus de deputații Likud, Yuli Edelstein, Israel Katz sau Nir Barkat, ar putea fi format ușor și rapid, dacă Netanyahu este dispus să părăsească calea și să permită statului să avanseze”.
Naftali Bennett nu a răspuns apelului primului ministrul, dar partidul său a emis o declarație în care declara că președintele Yamina ține la “cetățeni, nu la un loc rezervat”, și că va continua să “facă tot posibilul pentru a forma un guvern stabil care va salva Israelul de haos”.
Comentariile urmează unei oferte a lui Benjamin Netanyahu de a rezerva primele locuri pe lista Likud pentru cei șapte membri ai partidului Yamina, informează Channel 12.
La rândul său, președintele listei centriste Yesh Atid, Yair Lapid, i-a transmis un mesaj lui Naftali Bennett că va fi pregătit să-i cedeze locul de prim ministru dacă va fi de acord să nu se alăture unui guvern condus de Benjamin Netanyahu, informează Channel 12. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: