Israel: Închiderea secțiilor Covid în unele spitale, epidemia în scădere

Având în vedere încetinirea bruscă a epidemiei de coronavirus din Israel, unele spitale au început să-și închidă secțiile specializate în tratarea virusului.

Potrivit unui raport al Ynet, marți nu au fost internați pacienți noi la Spitalul Rambam din Haifa, în timp ce o medie de 15 persoane au fost spitalizate în fiecare zi în urmă cu câteva săptămâni.
De asemenea, Centrul Medical Meir din Kfar Saba nu a raportat nici un nou pacient.
Centrul Medical Sheba din Ramat Gan și Centrul Medical Rabin din Petah Tikva au raportat un singur pacient nou, marți, faâă de 30 pe zi, înainte.
Centrul Medical Hadassa din Ierusalim, care a fost unul dintre cele mai aglomerate spitale din Israel timp de un an și la un moment dat a avut mai mult de 140 de pacienți în secția sa Covid, a raportat doar trei pacienți noi la începutul acestei săptămâni.
Aceste cifre foarte încurajatoare dovedesc succesul vaccinării în Israel. Până în prezent, 5,2 milioane de persoane au primit prima injecție Pfizer și 4,7 milioane ambele doze.
Vaccinul Pfizer protejează mai mult de 91% după șase luni de la injectare, conform celor mai recente studii.
Doar 489 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore. Au fost înregistrați 7 200 de pacienți activi, dintre care 385 erau în stare gravă și 187 erau plasați pe aparate de respirat artificiale.
6.214 oameni au murit din cauza virusului de anul trecut. Rata de pozitivitate la testele de verificare a scăzut la 1,3%.
De o lună, israelienii duc o viață aproape “normală”, în special datorită pașapoartelor verzi. Acest document le permite, de asemenea, să călătorească în anumite țări, cum ar fi Cipru, Egipt sau Grecia, fără a intra în carantină la întoarcere. (Anima News)

Lasă un răspuns