Judecătorii de la Tribunalul din Ierusalim au decis joi că primul ministru israelian Benjamin Netanyahu trebuie să participe luni la audierea de deschidere a fazei de prezentare a probelor din procesul său pentru corupție.

Cu toate acestea, judecătorii l- au fost de acord ca primul ministru să nu fie prezent personal la tribunal în timpul mărturiei fostului editor al site-ului de știri Walla, Ilan Yeshua, martor în dosarul de corupție cunoscut sub numele de Cazul 4000.
Decizia se datorează faptului că Netanyahu nu a avut contact personal cu Yeshua atunci când asociații săi ar fi intervenit în acoperirea mediatică a organizației de știri.
Avocații premierului Benjamin Netanyahu au cerut miercuri Tribunalului Districtual din Ierusalim să-l scutească pe primul ministru de participarea la audierile în instanță care îi deschid procesul de corupție săptămâna viitoare.
Faza de revizuire a probelor procesului lui Netanyahu pentru corupție, fraudă și încălcarea încrederii începe luni, audierile fiind programate de trei ori pe săptămână, de luni până miercuri, între orele 09.00 și 15:30.
Procesul judiciar intens are loc în același timp cu întâlnirile de luni ale președintelui Reuven Rivlin cu reprezentanții tuturor partidelor politice pentru a-și prezenta nominalizările pentru viitorul prim ministru, în urma alegerilor neconcludente de săptămâna trecută. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s