Autoritatea Palestiniană i-a torturat pe palestinienii care au participat la conferința de pace din 2019 din Bahrain (raport)

Autoritatea Palestiniană (AP) i-a torturat pe palestinienii care au participat la o conferință de pace condusă de SUA în Bahrain în 2019 (foto), a declarat Departamentul de Stat al SUA într-un raport recent, citat de Israel Hayom.

Atelierul ”Pace pentru Prosperitate” a făcut parte din planul fostului președinte american Donald Trump de a ajuta la soluționarea conflictului israeliano-palestinian.
AP a boicotat evenimentul, dar mai mulți palestinieni au participat – și, potrivit Statelor Unite, au atras furia liderilor palestinieni de la Ramallah.
Raportul național 2020 al Departamentului de Stat privind drepturile omului, publicat marți, a inclus referințe la rapoarte potrivit cărora “forțele de securitate palestiniene au arestat, intimidat și torturat palestinieni în urma participării lor la o conferință internațională în Bahrain”.
Unii dintre palestinienii care au participat la conferință “au raportat amenințări directe și indirecte de violență din partea Fatah, membri ai miliției Tanzim din Fatah, Hamas și alte grupuri, unii cu posibile legături cu Autoritatea Palestiniană”, adaugă raportul.
Potrivit surselor, bunurile și afacerile lor personale au fost ținta atacurilor, iar familiile lor sunt sub presiune și li se cere să-i renege pentru vizita lor în Bahrain. (Anima News)

Lasă un răspuns