Israel: Bennett i-a transmis lui Netanyahu locația mormintelor soldaților dispăruți în primul război din Liban

Liderul partidului ”Yamina”, Naftali Bennett, i-a transferat premierului Benjamin Netanyahu un document care detaliază locațiile mormintelor celor doi soldați israelieni dispăruți în lupta de la Sultan Yacoub.

Lupta, care a avut loc în timpul primului război din Liban în iunie 1982, a lăsat în urmă mulți morți și trei dispăruți la acea vreme: Yehuda Katz, Zachary Baumel și Zvi Feldman.
Bătălia a avut loc în Liban, în apropiere de granița cu Siria.
Trupul lui Baumel a fost recuperat printr-o operațiune sub acoperire în 2019, la 37 de ani de la dispariția sa. Feldman și Katz erau membri ai unității militare a lui Baumel.

Funeraliile lui Zachary Baumel (z.l)

Divizia de securitate națională din cadrul Cabinetului primului ministru nu a negat că documentul a fost transferat consilierului pentru securitate națională Meir Ben-Shabbat.
Raportul a adăugat că, potrivit unui oficial de securitate, informațiile prezentate în document sunt deja bine cunoscute în comunitatea de informații.
Agenția de știri israeliană online Walla a obținut o copie a documentului original de la o sursă neisraeliană neidentificată. Documentul este datat de cel puțin 20 de ani.
Este un memorandum, scris conform sursei, de Yasser Arafat. Documentul conține ștampila oficială a biroului președintelui Autorității Palestiniene, se menționează în raportul Walla.
Raportul a menționat că documentul descrie locația a trei morminte într-un cimitir din Damasc, unde personalul OEP a fost înmormântat din 1980.
În februarie, armata rusă a început proiectele de excavare într-un cimitir sirian din tabăra de refugiați Yarmouk din Damasc în căutarea celor două cadavre dispărute, în special pentru a preleva probe ADN.
Rămășițele lui Baumel au fost identificate prin testarea ADN-ului. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: