Israel: Netanyahu și Bennett s-au întâlnit vineri, timp de trei ore, în vederea formării unui guvern

Vineri, premierul israelian Benjamin Netanyahu și liderul partidului Yamina, Naftali Bennett, s-au întreținut timp de trei ore în vederea formării unui guvern.

“Cei doi bărbați au discutat despre necesitatea de a forma un guvern stabil și funcțional cât mai curând posibil și despre opțiunile pe care le au la dispoziție în situația politică actuală”, a declarat biroul partidului Yamina.
O nouă întâlnire urmează să aibă loc în zilele următoare.
Naftali Bennett urmează de asemenea să se întâlnească sâmbătă seară cu liderul blocului de opoziție, Yair Lapid.
Cu toate acestea, liderul Yamina a declarat joi seară că nu îl va recomanda pe Yaïr Lapid ca prim ministru atunci când se va întâlni luni cu președintele Reuven Rivlin.
Naftali Bennett nu este de asemenea de așteptat să-l recomande nici pe premierul Benjamin Netanyahu și ar putea ajunge să se recomande pe sibe însuși, potrivit rapoartelor.
În acest context, Benjamin Netanyahu i-a oferit președintelui partidului Yamina funcții de conducere în cadrul partidului Likud, potrivit cotidianului Yedioth Ahronoth.
“Aceasta este o propunere rușinoasă care indică o pierdere de sânge rece. Este vorba despre scoaterea la licitație a mișcării Likud în schimbul mandatului lui Netanyahu”, a declarat un înalt oficial din Likud.
Liderul partidului islamist Ra’am, Mansour Abbas, a declarat de asemenea joi seară că nu dorește să facă parte din “niciun bloc”.
În prezent, negocierile pentru formarea unei coaliții par să fie blocate din nou după patru rânduri de alegeri în doi ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: