Parlamentul European este pregătit să aprobe pașaportul medical în iunie (deputat european)

Parlamentul European va fi pregătit să aprobe pașaportul european de sănătate în timpul sesiunii plenare din 7-10 iunie, a declarat președintele comisiei parlamentare responsabile cu dosarul.

Comisia Europeană, care a propus “certificatul verde digital” la 17 martie, a declarat, fără alte precizări, că intenționează ca acesta să intre în vigoare “până în iunie”t.
Acest document este destinat, în perioada premergătoare sezonului estival, să faciliteze circulația europenilor care pot atesta astfel că au fost vaccinați împotriva Covid-19, că au trecut un test PCR negativ sau sunt imunizați după ce au fost infectați.
Deputații europeni au convenit să voteze propunerea de regulament în cadrul unei proceduri de urgență. Uneori, o procedură legislativă standard, care să implice Parlamentul European și Consiliul (o instituție care reprezintă statele membre), poate dura ani de zile.
“Am stabilit un termen limită pentru a-l putea adopta în sesiunea plenară din 7-10 iunie”, a declarat eurodeputatul spaniol Juan Fernando Lopez Aguilar (Grupul Socialiști-Democrați), care va conduce negocierile cu Consiliul asupra textului.
În timpul unei conferințe de presă online, Lopez Aguilar a subliniat protecția necesară a datelor cu caracter personal care vor fi utilizate, limitarea în timp a acestui mecanism și importanța nediscriminării persoanelor care nu au fost vaccinate.
Parlamentul urmează să voteze mandatul său de negociere și amendamentele în aprilie, a afirmat eurodeputatul. Acesta vizează ca textul să fie adoptat în luna mai de Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, pe care o prezidează, înaintea votului plenar al Parlamentului din iunie. (Anima News)

Lasă un răspuns